Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart


Stichting Integration Dance Theater

Nritya Sangam “Unity in Dance”

Dansers Kirti Manna en Satishkoemar presenteren onder leiding van Stichting Integration Dance Theater een Bharatanatyam (Zuid Indiase tempel dans) voorstelling. Elk danser met zijn/haar eigen identiteit vormt een eenheid in dans. Eenheid wordt bestempelt door hun wederzijdse liefde voor dans. Dat schept een dynamische, pulserende dansvoorstelling van vreugde en liefde.

Datum:27 augustus 2016

Tijd: 20:00 uur

Locatie: Theater Oostblok

Sajetplein 39, Amsterdam

Toegang: €15,-

Reserveren: [email protected]

Bharatanatyam (Zuid Indiase Tempel dans)

Bharatanatyam is meer dan 2000 jaar geleden ontstaan binnen de tempelmuren van Zuid-India. Beoefenaars en uitvoerders van deze danskunst waren de Devadasi's: dienaressen en toegewijden van God. Door de jaren heen heeft deze dansuiting zich ontwikkeld en is uitgegroeid tot een danskunst die nu vele podia siert. Kenmerkend zijn hoofd-, oog-, en nekbewegingen, ritmisch voetenwerk, handgebaren en verhalende expressie. In deze voorstelling zullen de dansers de drie belangrijke aspecten in Bharatanatyam tonen.

NRITTA - Pure technische dans zonder betekenis.

NATYA- Expressieve / Verhalende vorm van de dans.

NRITYA - De combinatie van pure technische / abstracte dans en expressieve / verhalende dans.

Smt. Kirti Manna begon haar dansopleiding bij Guru Smt. Geeta Joeglal. Vanaf 2008 vervolgde zij haar dansopleiding bij haar huidige Guru Sri Satishkoemar Myre-Makhan en deed onder zijn begeleiding haar Arangetram (dansdebuut) in Noveber 2011. Sinds dien is Kirti een van de dansers van Satishdancecompany. Zij ontwikkeld zich als solo danseres en leert de kunst van het doceren in Bharatanatyam, onderleiding van haar Guru Satishkoemar Myre-Makhan.


foto:Ron Hey

Sri Satishkoemar Myre-Makhan is in Nederland een zeer gewaardeerde danser, docent en choreograaf in de Zuid-Indiase Bharatanatyam dansstijl. Hij treedt regelmatig solo of met een groep op in en buiten Nederland . Ook binnen de danswereld heeft hij een goede reputatie en is hij een voorbeeld voor aankomende danseressen en dansers. Satish is een uniek talent als het gaat om het choreograferen voor dansproducties. Kenmerkend voor zijn groeps choreografieën zijn de mooie geometrische vormen die vervormen als een caleidoscoop. Er staan inmiddels al vele voorstellingen op zijn naam waar hij artistiek eindverantwoordelijk voor is geweest. Na een intensieve en gedisciplineerde dansopleiding rondde hij onder leiding van Geeta Ramlal zijn dansopleiding af in India. Zij studeerde aan de befaamde 'Kalakshetra Academy' in Chennai, Zuid-India. Hij reist jaarlijks naar Chennai (Zuid India) om daar masterclasses te volgen bij Guru Sri Jitinder. Satishkoemar is medeoprichter, artestiekleider en choreograaf van Stichting Integration Dance Theater. Op 18 juni 2016 heeft hij de "Abhinaya Chudamani Award" (Abhinaya=gezichtsexpressie, Chudamani= kroonjuweel) ontvangen van Arulmigu Sri Arunachaleswarar tempel in Beverwijk-Nederland olv. Mr en Mw.Vadivel.