Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart


Stichting Integration Dance Theater

Margam betekent 'het Pad'. Margam is afkomstig uit het Sanskriet; "marga" betekent "zoeken". Dat is wat Guru Sri Satishkoemar Myre-Makhan letterlijk doet in de Bharatanatyam dansstijl. Hij blijft trouw aan de traditionele waarden en de symboliek ervan. De dans is niet alleen om naar te kijken maar ook om te voelen en te beleven.

Datum: 22 mei 2016

Tijd: 14:00 uur

Locatie: Theater de Omval,

Ouddiemerlaan 104, DIEMEN


Genre: Bharatanatyam (Zuid Indiase Tempel dans)

Bharatanatyam is meer dan 2000 jaar geleden ontstaan binnen de tempelmuren van Zuid-India. Beoefenaars en uitvoerders van deze danskunst waren de Devadasi's: dienaressen en toegewijden van God. Door de jaren heen heeft deze dansuiting zich ontwikkeld en is uitgegroeid tot een danskunst die nu vele podia siert. Kenmerkend zijn hoofd-, oog-, en nekbewegingen, ritmisch voetenwerk, handgebaren en verhalende expressie. In deze voorstelling zullen de dansers de drie belangrijke aspecten in Bharatanatyam tonen.

NRITTA - Pure technische dans zonder betekenis.

NATYA- Expressieve / Verhalende vorm van de dans.

NRITYA - De combinatie van pure technische / abstracte dans en expressieve / verhalende dans.


Concept: Sri Satishkoemar Myre-Makhan

Choreografieën: Guru Sri Jitinder en

Guru Sri Satishkoemar Myre-Makhan

Dansers: Satish dance company (klik hier voor info)

Muziek: Live 

Foto:Ron Hey

Foto: Ron Hey                                   

Info Muziekanten:

Indiase (bamboe) dwarsfluit

Smt. Usha Ramesh. Zij heeft een muziekopleiding gehad onder Guru H.Ramachandra Sastry in Kalakshetra te Madras, India. Sinds 1992 woont zij in Nederland. Sinds dien oefent zij haar vak uit door les geven en voorstellingen te begeleiden. Usha is naast het spelen van fluit ook een getalenteerde Carnatic zangeres. Zij heeft verschillende voorstellingen /Arangetrams (dansdebuten) in Nederland met zang begeleid, oa voor Guru Smt. Henriette van Staal en Guru Sri Satishkoemar Myre-Makhan.

Mridangam (tweezijdige trommel)

Sri Mridhanga Laya Pravaham Prasanth Piranavanathan. Een zeer getalenteerd Mridangam Artiest afkomstig uit Duitsland. Vanaf zijn twaalfde leerde hij mridangam spelen van zijn vader Sri Pranavanathan Shanmugarathnam, een wereldwijd bekende carnatic mridangam artiest. In 2003 deed Prasanth zijn Mridangam debuut. Hij is een gewaardeerde en veel gevraagd artiest in Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Nederland en Noorwegen. Hij verzorgt ook lessen in Bonn, Wuppertal, Berlijn en Amsterdam. Prasanth begeleidt vele bekende artiesten, zoals: Renjith Vijna, Satishdancecompany, Lakshmi Devadas & keeta Kalakshetra, P.Unnikrishnan, Sanjay Subramaniam, Ashok Ramani, Rajini Gayithri, E.R Janardhan, Bombay Jayshree, Veena Jeualakshmi, S.P. Ramh, Inuvil Radhakrishnan en Neyveli Radhakrishna.

Zang

Sri Harikrishnan Kesavan. Een artiest in Carnatic zang. Harikrishnan heeft bij verschillende Gurus zijn zang talent ontwikkeld zoals, Smt. Ali Harivishnu (1jaar), Smt. Kavitha Shibu (1jaar), Sri. Chandramana Narayanan Namboothiri (12jaar), Sri. Bellary M. Venkatesh Achar (3jaar). In 2003 debuteerde hij in de Guruvayoor Temple in India. Sinds 2014 geeft hij Carnatic zanglessen in Beverwijk-Nederland (Temple and Nupur school of Performing Arts). Hij heeft vele prijzen gewonnen met zijn zang. In India en Europa begeleidt hij vele voorstellingen.

Nattuvangam (cymbalen)

Sri Satishkoemar Myre-Makhan en Omar Polman Tuin (zie link dancecompany) zullen de voorstelling begeleiden met Nattuvangam. Een eenvoudig ogend instrument vergeleken met de rest van Bharatanatyam orkest. Dit instrument is niet eenvoudig om te bespelen. Het zijn twee verschillende ronde metalen schijven. Een kleinere van vorm, gemaakt van messing, met een fijner geluid. De andere is groter en van massief ijzer, met een wat zwaarder geluid. Vroeger werden ze gemaakt van vijf verschillende metalen (Pancha Loham) en waren dan ook zwaarder te bespelen. De dansritmes werden hierdoor in een laag tempo gedanst. Nu, door de wat lichtere metalen, kunnen de nattuvangam artiesten veel snellere ritmes bereiken. Hij geeft het ritme aan en ondersteund hiermee een danser, van het stampen van de voeten tot het geven van effecten tijdens een verhaallijn. Naast het spelen en het behouden van de maat-eenheid zal de nattuvangam artiest, indien nodig, ook rithmische klanken reciteren ‘Konnakol’. Nattuvangam artiesten zijn onmisbaar en zeer belangrijk in een Bharatanatyam orkest.