Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart


Stichting Integration Dance Theater

16 Mei 2015

Unieke samenwerking tussen Godinnen en Satiskoemar!  

Dance Company Godinnen             presenteert:

Orientaalse Dansshow

'de Godin in elke vrouw en de

vrouw in elke Godin'

i.s.m. Satish Dance Company met Devotie (try out) , een Indiaas/moderne dans voorstelling o.l.v. Satishkoemar, waarin devotie als Magisch zal worden ervaren....Voorafgaand de voorstelling, zal er een workshop worden verzorgd door Satishkoemar.

Workshop:

Inside out,

dansen vanuit je kern.


Bharatanatyam is van oorsprong een tempeldans waarbij devotie centraal staat.Devotie betekent voor de één verlichting, of overgave, voor een ander contact met God of met het goddelijke in jezelf. Devotie is voor iedereen anders, maar hoe uit devotie zich in beweging en op welke manier inspireert ze tot het maken van een choreografie?

Nieuwe inzichten brachten mij ertoe devotie tot uiting te laten komen, niet alleen in het dansen van een verhaal maar ook via de danstechniek zelf.

Hoe kan ik devotie uiten in mijn techniek, waardoor het dansen veel meer diepgang krijgt? Daar gaat deze workshop over.

Doelenzaal – Kloveniersburgwal 87 – 1011 KA Amsterdam

Inhoud van de voorstelling 'Godinnen'

Het is een gedanst verhaal over drie vrouwen die te rade gaan bij het Orakel,

omdat ze antwoorden willen op hun (levens)vragen en hulp verwachten bij hun problemen.


Het Orakel brengt ze in contact met allerlei Godinnen. Deze magische en mysterieuze wezens lossen de problemen niet op, maar helpen ze zorgzaam en liefdevol op weg. Zij blijken ook menselijke eigenschappen te hebben. En dat raakt meteen het thema van de voorstelling: de Godin in elke vrouw en de vrouw in elke Godin.


Het is een visueel feest met sprookjesachtige kostuums, bijzondere effecten en tot de verbeelding sprekende dansattributen als echte zwaarden en sluierwaaiers.

De dansstijlen variëren van Midden-Oosters tot Aziatisch en nieuwe fusions met moderne dans. Betoverende bellydance, mysterieuze Indiase tempeldans, spectaculaire zwaarddans en ontroerend mooie rouwdans wisselen elkaar af.


(Inter)nationaal bekende namen uit de oriëntaalse danswereld - Aisa Lafour, Jadira, Mena Leila en initiatiefneemster en artistiek leider Mariska Assink - ontwikkelden samen dit nieuwe en unieke concept, waarin zij zelf optreden als vrouw, godin en orakel.

Devotie:

13 juni 2015

7 november 2015 Klik hier

Devotie betekent toewijding aan een hogere macht of waarheid, toewijding aan de essentie van een religie. Devotie kan worden uitgedrukt door emoties, geschriften, woorden, afbeeldingen, een gevoel of door een enkel gebaar.


Choreograaf Satishkoemar vraagt zijn dansers om vanuit hun eigen beleving en ervaringen zijn danscreaties te interpreteren en ze op hun eigen manier in te vullen. De dansers inspireren Satishkoemar tot een choreografie die spontaan ontstaat, waardoor iedere danser of danseres zijn of haar unieke ervaring van devotie met het publiek deelt.

Iedereen beleeft dus devotie op een andere manier. Maar één ding is zeker: als je dicht bij jezelf staat , is devotie al aanwezig. De vraag is alleen hoe je het beleeft en hoe je daar uiting aan geeft in je dagelijks leven.

Laat je meevoeren in deze Indiase klassieke en moderne dansvoorstelling waarin je devotie als een magisch geheel zal ervaren.