Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart


Stichting Integration Dance Theater

SIDT presenteert in samenwerking met Prasanth Pranavanathan, een Indiase muziek en dans concert. Met artiesten uit India, Duitsland en Nederland.


Theater: Theater de Omval, Ouddiemerlaan 104, Diemen

Datum: Zondag 7 september 2014

Tijd: 14:00 uur

Toegang: €15,-

Reserveringen:[email protected]


Muziek concert Info:


Neyveli S.Radhakrishna (dubbel nek viool)

Een bijzonder muziek concert van Neyveli S.Radhakrishna, een zeer getalenteerd stereoscopisch dubbel nek violist uit zuid India (Chennai). Hij creëert met zijn dubbel nek viool een unieke ervaring en ook binnen het klassieke Indiase muziek erg zeldzaam. Hij is een meester in ritmische, strakke, geleidelijke en gestructureerde viool muziek. Tijdens het concert wordt hij vergezeld door muziekanten uit India en Duitsland, zoals de getalenteerde Mridanggam (tweezijdige drum) artiest Prasanth Pranavanathan.

Dans info:

Danseres Cassandra

Heeft zich vanaf 1999 gespecialiseerd in Oriental Bellydance. Haar dansstijl kenmerkt zich door specifieke buikdans bewegingen met een knipoog naar andere dansvormen. Hierdoor ontstaat een verrassende impressie op een mix van Indiase/Arabische muziek.

Meer info op www.danserescassandra.nl

Shyama Warrier

Danst al vanaf haar jonge jaren Bharatanatyam en Mohiniyattam. En verkoos Mohiniyattam als haar passie. Heeft op 250 verschilende amateur podia in India en Singapore opgetreden.

Mohiniyattam, is een klassieke dansvorm uit Kerala, Zuid India. Deze dansvorm ontstond in de 16e eeuw . Het wordt beschouwd als een zeer sierlijke en betoverende dansvorm, met subtiele ritmische patronen. Het is vernoemd naar Mohini, een Hindoe mythologische schoonheid.

Winesh Ramjatan

Sinds 1997 in de leer bij Guru Smt. Chandra Sukhai in Nederland en heeft bij haar verschillende klassieke Indiase dansstijlen geleerd zoals, Odissi, Kathak en Bharatanatyam. Naast deze klassieke dansstijlen heeft hij ook verschillende Indiase volkdansen geleerd. In 2010 is hij naar India gegaan om daar op te treden, zowel met een groep als solo. Daar heeft hij lessen gevolgd van Guru Mayadhar Raut, een zeer befaamde Odissi guru en danser.

Archana Soekhoe

Archana, heeft 15 jaar les gehad in de Noord Indiase dansstijl Kathak (Lucknow Gharana) van Kelly Varma, studente van Pt. Birju Maharaj . Zij zal optreden met haar eigen leerlingen.


Dansers: Aarti Benie, Monica Benie, Thalisa Westerborg, Shandra Koendan-Chhatta, Anjani Biere en Archna Soekhoe

Kathak is afgeleid van het woord Kathakar (verhalenverteller). Kathakars waren rondtrekkende artiesten die zowel binnen als buiten de tempels d.m.v. zang, dans, muziek en drama de oude religieuze Hindoeverhalen vertolkten. Heldendichten uit de Ramayana, Mahabharata en Purana’s. Deze verhalenvertellers werden onderwezen door tempelpriesters door middel van zang, muziek en handgebaren. Later werden mimiek en voetbewegingen toegevoegd aan de verhalen, waardoor de dans kathak ontstond. Kenmerkend voor Kathak is het snelle ritmisch voetenwerk (tatkaar), geaccentueerd met de gungro’s (enkelbellen) en het snelle draaien (chakra).

Satish dance company olv. danser en choreograaf Satishkoemar Myre-Makhan

foto : Ron Hey


Bharatanatyam en Moderne dans

Dansers: Asha Jibodh, Kirti Manna, Neha, Nitika Chouhan, Priyanka Bisram, Sitcha Nirmal, Sunaina Mehilal, Ranjitha Josep en Rawien Balesar.

Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingsvocabulaire. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Satish dance company brengt ‘Sign’ een Moderne dans choreografie afgeleid uit de Indiase dans.